Yara Luthon går i årskurs 5. Här berättar hon om hur det är att gå på Liljeforsskolan.

Nyfiken varje dag

Det bästa med Liljeforsskolan är att jag lär mig mycket och har vänner här. Och jag tycker om att vara med lärare och prata. De är snälla och jag känner mig trygg. De har tålamod och är bra på att förklara. Jag är nyfiken på vad som ska hända varje dag.

Trivs bra på många ställen

Jag tycker om att vara i klassrummet. För där har jag kompisar och en lärare. Jag gillar att vara ute också, att leka och få luft. Det finns olika saker att göra på rasterna. Men ibland vill jag bara gå runt med kompisar. Och ibland är det kallt. Biblioteket tycker jag också om. Där brukar jag läsa och lära mig nya ord. Det känns bra.

Idrott och slöjd är de allra roligaste ämnena. På slöjden håller jag på att göra en låda som man kan lägga saker i. Det är roligt att göra något som är fint och bra och som man kan använda hemma.

Fem tysta minuter i matsalen

Skolmaten är god men min mammas mat är ännu bättre. Det är bra att vi har fem tysta minuter i matsalen. Då kan man koncentrera sig på att äta. Men ibland blir jag busig och vill ändå prata.

Alva Jonsson Stefansson går i årskurs 2. Här berättar hon om hur det är att gå på Liljeforsskolan.

Många vänner och lär sig mycket

Det känns jättebra och kul att gå på Liljeforsskolan. Det bästa med skolan är att man får många vänner. Det är också kul att man lär sig mycket. Mina favoritämnen är NO, matematik och svenska. På NO:n har vi lärt oss om kroppen, på matematiken lär vi oss att plussa ihop högre tal och svenskan gillar jag för att det är roligt att skriva och läsa.

Jag tycker det är kul med böcker. Vi har ett mysigt bibliotek där vi kan låna böcker och läsa.

Skolmaten är oftast jättegod men jag tycker inte så mycket om lasagne. För det är linser i. Känslan i matsalen är bra men ibland är ljudnivån lite hög. Jag skulle helst vilja ha 10 tysta minuter.

Roliga projekt

Ett av de roligaste projekten vi har jobbat med är en faktabok om kroppen. Jag har skrivit min bok helt själv. Innan så läste vi om olika delar av kroppen. Ett annat kul projekt var på barnboksveckan. Då skulle vi skriva vår egen saga och på fredagen fick vi ta hem den. Vi lärde oss också om författare då.

Går snabbt i ruschkanan

Jag gillar rasterna. Då brukar jag vara på parkourbanan. Där kan man klättra. Jag tycker om den nya lekparken också. Där leker jag vid ruschkanan och hänger vid gungan och snurrar. Jag är mest med min kompis Sara. När det har regnat eller är is så är ruschkanan hal och då kan man kan åka fort.

Bor nära

Jag har en bra känsla när jag går till skolan på morgonen. För jag bor nära och det är inga bilvägar på vägen hit. Fast ibland tycker jag att cyklarna tar för stor plats och att det blir lite trångt där jag går.

Verksamhetsansvarig fritids och socialpedagog

"Jag har arbetat här i 17 år och älskar mitt jobb."

Läs intervjun med Helena

"Vi har ett alldeles nytt bibliotek som hela skolan använder flitigt."

Läs intervjun med Agnes

"Jag skulle tipsa kompisar som inte går på Liljeforsskolan att börja här."

Läs hela intervjun med Ibrahim

"Jag har en bra känsla när jag går till skolan på morgonen."

Läs intervjun med Alva