Ibrahim Yusuf går i årskurs 3. Här berättar han om hur det är att gå på Liljeforsskolan.

Är schyst på skolan

Jag gillar Liljeforsskolan för jag har roligt här. Vi lär oss mycket och jag träffar nya vänner. Det är schyst. De vuxna är snälla. Jag har gått här tre år och har lärt mig massor av saker. Jag känner mig trygg och kompisarna är snälla.

Har gjort ansiktsmasker

Det var roligt när vi gjorde ansiktsmasker. Då började vi med att göra bilder av oss själva som vi klippte ut. Sedan limmade vi och justerade. När vi var klara satte vi upp bilderna på väggen. Alla är inte klara än. Ett annat roligt projekt som vi har jobbat med är deciliter och milliliter. Det var häftigt.

Gillar skolgården

Hela skolgården är bra men de allra bästa ställena är parkourbanan och fotbollsplanen. Jag tycker om att vara där på rasterna. Rastboden är också nice. Där får man låna många grejer. Och det finns alltid kompisar att leka med. Alla är verkligen snälla. Jag är alltid med på rastaktiviteter nu.

Grönt runt skolan

Skolan ligger fint. Ibland får vi gå ut på gräsmattorna utanför skolans område, om vi frågar en lärare. De litar på oss. Så leker vi där. Vi kanske bygger en koja och sedan kommer vi tillbaka.

Går kvar trots flytt

Jag har flyttat så jag åker två bussar för att komma till skolan. Jag vill gå kvar här för det är en bra skola. Det är roligt och jag lär mig nya och intressanta saker. Jag skulle tipsa kompisar som inte går på Liljeforsskolan att börja här.

Verksamhetsansvarig fritids och socialpedagog

"Jag har arbetat här i 17 år och älskar mitt jobb."

Läs intervjun med Helena

"Vi har ett alldeles nytt bibliotek som hela skolan använder flitigt."

Läs intervjun med Agnes

"Jag lär mig mycket och har vänner här."

Läs hela intervjun med Yara

"Jag har en bra känsla när jag går till skolan på morgonen."

Läs intervjun med Alva