Alva Jonsson Stefansson går i årskurs 2. Här berättar hon om hur det är att gå på Liljeforsskolan.

Många vänner och lär sig mycket

Det känns jättebra och kul att gå på Liljeforsskolan. Det bästa med skolan är att man får många vänner. Det är också kul att man lär sig mycket. Mina favoritämnen är NO, matematik och svenska. På NO:n har vi lärt oss om kroppen, på matematiken lär vi oss att plussa ihop högre tal och svenskan gillar jag för att det är roligt att skriva och läsa.

Jag tycker det är kul med böcker. Vi har ett mysigt bibliotek där vi kan låna böcker och läsa.

Skolmaten är oftast jättegod men jag tycker inte så mycket om lasagne. För det är linser i. Känslan i matsalen är bra men ibland är ljudnivån lite hög. Jag skulle helst vilja ha 10 tysta minuter.

Roliga projekt

Ett av de roligaste projekten vi har jobbat med är en faktabok om kroppen. Jag har skrivit min bok helt själv. Innan så läste vi om olika delar av kroppen. Ett annat kul projekt var på barnboksveckan. Då skulle vi skriva vår egen saga och på fredagen fick vi ta hem den. Vi lärde oss också om författare då.

Går snabbt i ruschkanan

Jag gillar rasterna. Då brukar jag vara på parkourbanan. Där kan man klättra. Jag tycker om den nya lekparken också. Där leker jag vid ruschkanan och hänger vid gungan och snurrar. Jag är mest med min kompis Sara. När det har regnat eller är is så är ruschkanan hal och då kan man kan åka fort.

Bor nära

Jag har en bra känsla när jag går till skolan på morgonen. För jag bor nära och det är inga bilvägar på vägen hit. Fast ibland tycker jag att cyklarna tar för stor plats och att det blir lite trångt där jag går.

Verksamhetsansvarig fritids och socialpedagog

"Jag har arbetat här i 17 år och älskar mitt jobb."

Läs intervjun med Helena

"Vi har ett alldeles nytt bibliotek som hela skolan använder flitigt."

Läs intervun med Agnes

"Jag skulle tipsa kompisar som inte går på Liljeforsskolan att börja här."

Läs intervjun med Ibrahim

"Jag lär mig mycket och har vänner här."

Läs intervjun med Yara